4min

Tags in dit artikel

, ,

Beste bezoekers en leden,

Hierbij wil ik jullie op de hoogte brengen over de ontwikkelingen van de nieuwe website van Tweakzone en een naamswijziging van de website. Zoals sommige leden al wisten wordt er al maanden hard gewerkt achter de schermen aan een nieuwe website voor Tweakzone. Er komt nieuwe software en een nieuw jasje voor de website.

Ook zullen bestaande functionaliteiten flink worden verbeterd en in een enkel geval worden opgeheven. Ook zullen er een aantal nieuwe functionaliteiten bijkomen op Tweakzone.

Wat in elk geval heel duidelijk is geworden de afgelopen tijd is dat er erg veel gaat veranderen in positieve zin.

De naam Tweakzone gaat helaas verdwijnen:
We hebben enkele maanden geleden (Jan-Feb-Mrt) een discussie gehad met collega website Tweakers.net over onze naam. Volgens Tweakers.net maakt Tweakzone.nl inbreuk op hun merkrecht. Uiteraard waren wij het hier niet mee eens en hebben we dit in 1e instantie aangevochten. Echter was het verweer van Tweakers.net dat “Tweakers” geen woord is. Het staat niet in het engels woordenboek. Het woord dat wel in het woordenboek staat is het woord “Tweak”. Echter betekend dit woord niet het optimaliseren van je Hard en Software. Maar dit betekend rukken, trekken of knijpen. Op basis van die gegevens hebben zij dan ook hun merkrecht verworven voor hun naam.

We hadden 2 mogelijkheden:

Mogelijkheid 1 was om het aan te vechten bij de rechter en een poging doen hun merk te laten verwerpen. Echter zijn de kosten en de risico’s van z’n procedure erg hoog. Aangezien je een rechter met meestal weinig verstand van technische IT zaken moet overtuigen. Deze laat op zijn beurt onderzoek doen door een groep ambtenaren.

Dit alles duurt een eeuwigheid en kost een hoop geld. En als je de rechter niet krijgt overtuigd moet je ook opdraaien voor de kosten van de tegenpartij.

Mogelijkheid 2 was om onze naam te veranderen. Hier is intern bij Dolphin-IS veel overleg over gevoerd en lang over nagedacht. Je moet uiteindelijk opnieuw beginnen met het promoten van je website naam.

Uiteindelijk hebben we voor de uitdaging gekozen en besloten om de naam Tweakzone te veranderen in een nieuwe naam.

De redenen die we uiteindelijk hadden om onze naam te veranderen:
1. Geen zin in juridisch getouwtrek en de bijkomende kosten;
2. Een nieuwe naam met de rechten;
3. De mogelijkheid een nieuw imago op te bouwen vanaf 0;
4. Tweak betekend RUK? Rukzone?;
5. Nieuwe software, nieuwe jas? Dan ook maar nieuwe doelstellingen en een nieuwe weg!

Het kiezen van een nieuwe naam:
Een nieuwe naam kiezen voor een website waar dagelijks veel mensen met plezier komen is niet echt makkelijk. Het was voor ons duidelijk dat het een naam werd zonder het woord Tweak. Nu was het aan ons om iets nieuws te bedenken waarvan de domeinnamen ook nog beschikbaar waren. We hebben met woorden als PC, Computer en Technology gespeelt.

Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat we moesten proberen de afkorting TZ te behouden. Omdat leden die nogal veel en graag gebruiken. Uiteindelijk kwamen we terecht op Techzone. Hiervan waren echter alle domeinnamen bezet. Toen kwam iemand met het idee E-zine. En toen kwamen we al snel op het woord Techzine.

Wat dus min of meer is afgekort voor Technisch Magazine.

De nieuwe naam is dus: Techzine.

Wat houdt dit in voor Tweakzone?
De naam Tweakzone zullen we blijven voeren tot op de dag van de lancering van de nieuwe software. Echter zal de domeinnaam Tweakzone.nl altijd beschikbaar blijven. En altijd gekoppeld blijven aan de nieuwe website. Als je dus een pagina bezoekt op het Techzine domein is deze ook exact hetzelfde te vinden op het Tweakzone domein.

Tevens hebben wij enkele maanden geleden een aankoop gedaan voor TZ. Aangezien alle leden Tweakzone heel graag TZ noemen. Hebben wij TZ.nl overgenomen van een ander bedrijf. Ook deze domeinnaam zal straks worden gekoppeld aan het Techzine domein.

Ik hoop dat jullie de naam net zo mooi en netjes vinden als de admins en crewleden. De aanwezige crewleden op de vergadering waren er allemaal unaniem over eens dat het een mooie naam was.

Techzine de nieuwe website:
Techzine wordt dus de nieuwe website. Hieronder komen enkele screenshots en een lijst met de onderdelen die wij flink verbeterd vinden.

– Het uiterlijk van de website;
– De Download sectie (Nieuwe categorie indeling, Raten van downloads);
– Nieuws overzicht;
– Scripts (Betere code (kleuren) parser;
– Vraag en aanbod (Complete herziening);
– Forum.Tweakzone.nl zal gaan draaien op React software;
– En nog een hele waslijst met kleine verbeteringen!

– MSN.tz krijgt dezelfde jas als de nieuwe frontpage;
– Alle MSN informatie is weer up2date;
– Online nickchanger is terug;
– En de mogelijkheid om je contactpersonenlijst uit te lezen met naam en e-mail adres;

Onderdelen die niet meer terug zullen komen zijn Mobile.tz en de Tweakbar.

Daarnaast zullen er ook nog een aantal nieuwe producten gaan verschijnen maar deze houden we nog even voor ons zelf. Hieronder in elk geval nog een aantal screenshots: