min

Tags in dit artikel

Visolity heeft als regiepartner op het gebied van ICT tientallen klanten. Het bedrijf, opgericht in 2007, houdt zich iedere dag bezig met het van A tot en met Z ontwerpen, implementeren en beheren van hoog beschikbare infrastructuren. Met een team van vijftien specialisten ondersteunt het zijn klanten met het ontwerpen van de ICT-infrastructuur, het installeren en beheren van servers en storage-infrastructuren, evenals het uitrollen van end-user computing. Visolity’s klantportfolio bestaat uit non-profitorganisaties in de cure- en care-sector, zoals ziekenhuizen, en overheidsorganisaties waaronder gemeenten en provincies.

Visolity-event over HCI
Natuurlijk moet u end-to-end compliancy borgen met een HCI-oplossing. Alleen, hoe gaat dat in zijn werk? En hoe eenvoudig zijn zaken als configuratie, het uitbreiden in capaciteit en het uitvoeren van updates en upgrades? Op 6 maart 2020 organiseert Visolity op TT Circuit Assen een event waarin u alles leert over een HCI met behulp van VMware-technologie. Aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden en live-demonstraties ontdekt u of een HCI ook voor uw organisatie de volgende stap kan zijn. Inschrijven is mogelijk via deze link.

Van beheer naar regie

Omdat Visolity voornamelijk klanten in die non-profitsector heeft, maakt IT daar geen onderdeel van de kernactiviteiten, vertelt René Blokzijl, consultant bij Visolity: “Een basisinfrastructuur moet zichzelf kunnen bedruipen. Daar willen onze klanten hun kostbare tijd niet aan besteden. In plaats van op het beheren, willen ze dat hun IT-teams zich kunnen richten op de regievoering van hun IT-landschap.”

Alleen is het beheer en onderhouden van een basisinfrastructuur nog niet zo eenvoudig, vertelt René: “Die bestaat soms uit meer dan twintig componenten en leveranciers, en bezorgt regisseurs regelmatig kopzorgen. Omdat het bij onze klanten aan echte in-house specialisten ontbreekt is het doorzien, doorgronden en dus ook onderhouden van de omgeving erg complex. Of organisaties kiezen voor een eigen IT-infrastructuur met eigen IT-specialisten of juist kiezen voor een leverancier die hen hierin ontzorgt, wordt uiteindelijk bepaald door de mate van volwassenheid van de organisatie.”

VMware Enterprise Solution Partner

Om volledige ondersteuning aan zijn klanten te bieden, maakt Visolity gebruik van een groot aantal VMware-producten, waaronder vSphere, vRealize Operations, NSX, Horizon suite en Workspace ONE. René: Hoewel we bij enkele klanten slechts een of enkele VMware-oplossingen inzetten, maken we bij verreweg de meeste klanten over de hele breedte van hun IT-omgeving gebruik van VMware-technologie. Wel met name voor virtualisatie en end user computing.” De relatie met VMware is zeer lang en intensief vertelt René: “Het is mede daarom dat wij inmiddels de VMware Enterprise Solution Provider-partnerstatus hebben bemachtigd.”

Kiezen voor een geïntegreerde oplossing

Veel organisaties willen kunnen beschikken over een volledig beheerde, geïntegreerde oplossing stelt René: “Een hyperconverged infrastructuur (HCI), waarbij storage, compute en networking optimaal gecombineerd zijn in één systeem, is dan een logische volgende stap, vooral met het oog op end-to-end compliancy.”

Een HCI is een vereenvoudigde oplossing die volledig gebruikmaakt van software en x86-servers om dure, speciaal gebouwde hardware te vervangen. De complexiteit van het datacenter wordt hierdoor weggenomen.

Daarbij gaat een HCI nog een stapje verder dan een ‘gewone’ converged-infrastructuur. Bij zowel een hyperconverged als converged IT-infrastructuur wordt de traditionele opzet van storage, compute en networking geïntegreerd. Maar waar bij een HCI de integratie volledig door software wordt gerealiseerd, vertrouwt een converged infrastructuur nog wel op hardware. Hoewel de architectuur vereenvoudigd is en het beheer eenvoudiger, bestaat een converged infrastructuur veelal uit dezelfde producten als een traditionele IT-omgeving.

Wat betreft HCI, werkt Visolity intensief samen met VMware en Dell EMC omdat die met hun HCI-portfolio voorop lopen in de markt. René: “Door samen te werken met de beste technologieleveranciers in de markt, kunnen we onze klanten altijd een moderne, krachtige en optimaal schaalbare oplossing bieden.”

Of klanten nou de voorkeur geven aan een on-premise omgeving of een liever on-demand van een datacentrum gebruik maken, Visolity biedt het allebei aan. “Nu hebben klanten in de meeste gevallen nog een eigen on-premise omgeving, maar dat zal in de toekomst gaan omdraaien”. Een ‘as-a-service’-model wordt dan de nieuwe norm, zodat toepassingen als dienst kunnen worden afgenomen. Zo heeft de IT-afdeling geen omkijken meer naar het beheer van de IT-infrastructuur en volledige aandacht voor regievoering.”