min

Tags in dit artikel

,

Hoe je toetsenbord schoon te maken?

Toetsenborden, ze zijn erg handig voor je computer, maar ook heel erg smerig als je ze niet regelmatig schoon maakt. Denk er maar eens bij aan, je doet de hele dag van alles, en je gaat ff achter je computer zitten, en al het vuil van je handen komt ook fijn op je toetsen te zitten. Verder zitten er natuurlijk ook chips kruimels, koffie spetters, en nog veel meer lekkere dingen op en in je toetsenbord

TIP: Voordat je de toetsen van je toetsenbord haalt, zorg dat je weet hoe ze terug moeten, dus in de juiste volgorde. Een fotokopie van je toetsenbord maken is erg handig!

Openmaken:
Laten we maar beginnen met het openmaken van het toetsenbord. Als voorbeeld hebben we hier een standaard KeyTronics toetsenbord. Haal de schroefjes uit het toetsenbord, en neem een platte schroevendraaier. Steek die voorzichtig tussen het onder en boven deel van het toetsenbord, en wring een beetje heen en weer tot je “klik” hoort.

Het voorbereiden voor het wassen:
Als je je toetsenbord eenmaal uit elkaar hebt gehaald moet je alle plastic delen los maken, en alle toetsen van je toetsenbord gaan halen. Verder valt hier niet erg veel over uit te leggen.

Het wassen:
Het wassen kan op 2 manieren. 1ste is in de vaatwasser, en de 2e is in de wasmachine. Wij hebben gekozen voor de vaatwasser omdat je dan ook je hele toetsenbord erin kan stoppen en niet alleen je toetsen. Alle NIET elektronische delen kunnen in principe in de vaatwasser. Zorg dat je het dunne plastic vel waar de toetsen op komen NIET in de vaatwasser doet, daar zit namelijk aardig wat elektronica in!

In elkaar zetten:
Als je toetsenbord gewassen is kan hij weer in elkaar, zorg wel dat alle toetsen (ook de binnenkant) goed droog zijn, anders kan er wel eens wat rook uit je toetsenbord komen als je je computer weer aanzet ;)

Dit was dus een simpel tutorial over hoe je je toetsenbord weer mooi en hygiënisch schoon kan maken. Eens per 3 maanden lijk mij vaak genoeg :)