2min

Tags in dit artikel

, , ,

Gekleurde CPU fan mod

Dit is een tutorial voor de extreme casemodders, alleen als je je computer heel speciaal wilt maken en als je dus ook al een glazen raam in je case hebt is dit interessant. We hebben hier voor vel geel gekozen omdat dat toch echt het gaafste effect geeft.

Benodigdheden:

  • Spuitbus (Mototip is erg goed)
  • Afplaktape
  • Hele kleine schroevendraaier.

Begin:
Als eerste moet je de fan van je processor afhalen. Je kunt de heatsink gewoon laten zitten, maar wij hebben hem er voor het plaatje maar even afgehaald. Ik raad wel aan om de heatsink te laten zitten want anders moet je er ook weer opnieuw koelpasta opsmeren.

Als de fan los is van de heatsink en van de processor dan moet je het stickertje van de fan afhalen. Er zou ook een plastic kapje kunnen zitten. Dit verschilt per fan.

Haal nu met een heel klein schroevendraaiertje het zwarte rubbertje uit het midden zodat het fannetje los komt van de motor. Haal hierna heel voorzichtig de fan van de motor af.

Maak de fan goed schoon, zorg dat er geen stof of vet opzit. Je kunt dit gewoon onder de kraan houden en afwassen met afwasmiddel want het is alleen maar plastic. Plak de achterkant van de fan nu helemaal af met afplaktape. Dit omdat er absoluut geen verf mag komen in de achterkant van de fan. Na 24 uur drogen moet het resultaat er ongeveer zo uit zien.

Gebruik geen lichtere kleuren dan dit geel want anders dekt het niet goed. Naast dit geel staat zilver ook heel gaaf! Bekijk hier nog even de fan in actie, en een klein filmpje van hoe het er uitziet als hij aanstaat.