2min

Tags in dit artikel

, , , ,

De afwerking

Een plaatje kan je door Image aan te klikken en dan Image size te kiezen, vergroten of verkleinen.
Let op dat je de functie Contrain proportions aangevinkt heb staan!!!! (je verandert dan namelijk meteen de breedte en hoogte met dezelfde factor).

Maar hoeveel kleiner moet het plaatje van Roxy kleiner worden? Je ziet dat het plaatje nu 500 breed en 375 hoog is. De grote moet je eigenlijk maar gaan uitvogelen. Je begint met een breedte van 400 (je ziet de hoogte automatisch in 300 veranderen) en klik dan op OK .

Nu ga je de foto van Roxy over die van Jari plakken. Je selecteert de foto van Roxy (CTRL-A), kopiëren hem (CTRL-C). Selecteren nu de foto van Jari en plak de foto van Roxy er overheen (CTRL-V). Door de muis ingedrukt te houden kan je foto slepen en hem op de juiste plek zetten. Echter….. is de foto nog te groot! Dus verwijder je de layer van Roxy die over Jari zit). Dat doe je als volgt: je kiest Layer uit de menubalk bovenin, daarna Delete layer en bevestigt dat met Yes.

De layer van Roxy moet dus nog kleiner. Je selecteert de foto van Roxy weer, herhaal de stappen onder de streep nogmaals en kies dan voor de breedte 350. Plak deze dan ook over de layer van Jari, zet hem op de juiste plaats en je ziet dat het precies past (zie plaatje onder)

Nu moeten we alleen nog de juiste huidtint bij Jari aanbrengen.
Dit kan je doen door het contrast/helderheid aan te passen of door er wat kleurtinten er doorheen te doen.
Ga naar Image kies dan "Adjust"…. daar kan je de helderheid/contrast aanpassen bij Brightness/contrast en wat kleurtinten voeg je toe met behulp van Colour balance.
Als je wat wil veranderen, vink dan wel Preview aan.
Je ziet dan meteen wat je eventuele verandering te weeg brengt.

Na de juiste combinatie gevonden te hebben, moet we het bestand als een jpg-bestand op slaan (nu is hij namelijk als psd-bestand opgeslagen of onthouden, waardoor hij alle layers onthoud). Na het opslaan als jpg-bestand, sluit je het psd-bestand, en open je het jpg-bestand.
Nu kunnen we de Fake als een mooi plaatje opslaan met behulp van de Rectangular tool. Dat is de tool links boven in (het rechthoekje met de stippellijn), met behulp van de Rectangular Tool selecteer je het vak wat je op wil slaan. Je kopieert (CTRL-C) je selectie, opent dan een leeg bestand (kies File, dan New (de juist afmetingen staan er al door dat je je selectie hebt gekopieerd) en klik daarna op OK.
Nu mag je het plaatje in je nieuwe bestand plakken.

Het is nu alleen nog een kwestie van opslaan en klaar !!

Wij bedanken C-Power voor het insturen van deze tutorial!

Table of contents