3min

Tags in dit artikel

,

Mozilla Prism

Mozilla Prism installeer je door een extensie toe te voegen aan Firefox. Dit is heel gemakkelijk en er komt geen installer aan te pas. De extensie is te vinden in de extensie-database van Firefox. Klik op de grote, groene knop met daarop de tekst ‘Aan Firefox (Windows) toevoegen’.


Klik op ‘Aan Firefox (Windows) toevoegen’ om de extensie te downloaden.

Er verschijnt nu een schermpje met daarop een waarschuwing. Firefox laat weten dat je alleen extensies moet installeren die je vertrouwt. Omdat deze extensie veilig is klik je op ‘Installeren’ om de extensie toe te voegen aan je browser.


Klik op ‘Installeren’ om de extensie toe te voegen aan je browser.

De installatie wordt nu gedownload. Dit is een kwestie van enkele seconden. Als de download klaar is vraagt Firefox om de browser te herstarten. Dit is nodig om de extensie te laten werken. Herstarten doe je door op de knop ‘Firefox herstarten’ te klikken.


Om de extensie te activeren, is het herstarten van Firefox noodzakelijk.

Firefox sluit zichzelf nu af en opent zichzelf weer. Omdat we in deze tutorial van het Techzine Forum een programma maken, surf je naar ons forum. Om van het forum een programma te maken klik je op ‘Extra’ en vervolgens op ‘Convert Website to Application’.


Klik op ‘Extra’ > ‘Convert Website to Application’

Er verschijnt nu een venster waar je heel wat zaken kunt instellen. Ik neem de verschillende opties even door:
  • URL: Deze wordt door Prism zelf ingevuld.
  • Name: Hier vul je de naam van het programma in. Dat is in dit geval ‘Techzine Forum’.
  • Show location bar: Als je deze optie aanvinkt, heeft je programma een navigatiebalk en kun je dus vanuit je programma surfen over het hele internet.
  • Show status messages and progress: Als je deze optie aanvinkt, komt er onderaan je programmavenster een balk met daarin de browser status en de laadbalk.
  • Display in the notification area: Deze optie zorgt ervoor dat het programma niet in de taakbalk komt te staan maar in het systeemvak.
  • Desktop: Hiermee maak je een snelkoppeling aan op je bureaublad.
  • Start Menu: Deze optie maakt een snelkoppeling in het Menu Start.
  • Quick Launch Bar: Als je deze optie aanvinkt, wordt er een snelkoppeling gemaakt in de werkbalk Snel Starten.
  • Settings: Hiermee stel je het pictogram van het programma in. Je kunt kiezen voor het originele pictogram (deze is standaard al ingesteld) of je kiest voor een eigen afbeelding.

Als voorbeeld maak ik een snelkoppeling van ons forum op mijn bureaublad.

Mijn resultaat is als volgt:


Mijn resultaat.

Voor dit resultaat was een extensie verplicht. Google Chrome heeft dit standaard ingebouwd. Hoe dit werkt zie je op de volgende pagina.

Table of contents