Apple heeft gisteren de tweede betaversie van het mobiele besturingssysteem iOS 7 vrijgegeven. In tegenstelling tot de eerste versie die na de WWDC-keynote werd vrijgegeven, is er nu ook een versie voor de iPad beschikbaar. De update brengt vooral kleine verbeteringen.

De tweede betaversie van iOS 7 is vanaf gisteren beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars. Zij kunnen nu ook aan de slag met de iPad-versie van het mobiele besturingssysteem. Er worden voornamelijk kleine wijzigingen doorgevoerd, ontwikkelaars krijgen ook de beschikking over de Dictafoon-applicatie die in de eerste versie van iOS 7 was weggelaten.

Ontwikkelaars melden dat er visueel gezien geen grote wijzigingen zijn doorgevoerd, maar dat het besturingssysteem wel een stuk vloeiender draait. Ook zijn er nu meerdere stemmen in te stellen voor Siri en is de Herinneringen-applicatie visueel op de schop gegaan.

De update naar de tweede beta van iOS 7 is voor ontwikkelaars te downloaden vanaf Apple’s Developer Portal. Als de eerste betaversie al op je toestel staat is deze ook over-the-air van een update te voorzien. Afhankelijk van het apparaat weegt de update zo’n 200 tot 240MB.

Lees meer