1 min

Resultaat

Het resultaat na een nacht CPUgenie mag er zijn, we verminderde het voltage verbruik tot onder de één volt. Tevens is belangrijk om te weten wat de temperaturen zijn geworden, bij ons scheelde het in het gunstigste geval zo’n zes graden. Volgens Green Vantage kunnen er in sommige gevallen temperatuurdalingen ontstaan van meer dan tien graden.

Wil je zelf je voltages instellen dan kun je dat doen door een gewenst profiel te kiezen en vervolgens onder het tablad "CPU Powerstates" de gewenste voltages aan te vinken. De voltages zelf kun je instellen door handmatig de voltages te gaan testen i.p.v. dit door het programma te laten doen.

Opties

Het programma biedt behalve het undervolten nog tal van opties. Zo kun je per programma instellen hoe snel je processor moet gaan lopen en kun je gebruik maken van throttling wat ervoor zorgt dat je processor minder stroom verbruikt door op een lagere dynamische frequentie te gaan draaien.

Om nog meer stroom te besparen raad ik je aan ook in "Energiebeheer", het energiebesparende programma van Windows, de opties te gaan zetten naar jouw hand. Heb je vragen over dit programma dan kun je terecht op ons forum in het speciaal op de afdeling Casemodding, Overclocking & Cooling.

Table of contents