2min

Undervolten

We beginnen uiteraard met het downloaden en installeren van het programma. Eenmaal dat afgerond starten we het programma op en komen we in het beginscherm (zie afbeelding) terecht die snel en doeltreffend weergeeft wat er is ingeschakeld en wat niet.



Standaard zullen alle opties uitstaan en er kan pas begonnen worden met undervolten wanneer de optie "CPU Power Management", "Green Voltage (undervolting)" worden ingeschakeld. De meegeleverde "Power Monitor" geeft je een goed beeld van de processen die de processor uitvoert. Temperatuur, voltage, multiplier alle essentiële informatie wordt weergegeven. Neem dit venster even goed in je op, noteer desnoods wat temperaturen zodat je later kunt kijken of het nut heeft gehad je processor te undervolten.



Begin met het draaien van de "Undervolting Wizard" (tweede optie in het hoofdmenu) deze zal automatisch je processor testen en telkens het voltage naar beneden aanpassen. Voor een grondige analyse raad ik je aan de langste test te pakken, tenzij je genoegen neemt met een wellicht instabiel systeem.



Na de test krijg je een overzicht te zien van de behaalde resultaten. Onze Sony FW21M liet zien met een stuk minder voltage ook prima uit de voeten te kunnen. Als enige bleef de 9x multiplier boven de een volt de rest werd onder de één volt geschaald.

Table of contents