1 min

Inleiding

Deze tutorial is een vervolg op [C#] Les 1: beginnen met C#. Mocht je geen of weinig ervaring met programmeren hebben, is het verstandig om die tutorial eerst te volgen voordat je deze tutorial neemt.

In deel 1 heb ik besproken de minimale basis besproken van het programmeren. Er zal in latere tutorials een uitbreiding op deze basis worden gedaan, om de echte kracht van object georiënteerd programmeren te benutten. Echter in deze tutorial gaan we beginnen met het maken van een simpel Windows applicatie.

Het verschil tussen een Windows Applicatie en een Console Applicatie (die in de vorige tutorial werd gemaakt) zit in de werkomgeving en waar de programmacode van je zit. In een Console Applicatie is het simpel; als het programma wordt opgestart, zal een stuk code worden uitgevoerd die in de functie Main gedefinieerd staat.

Dat gebeurd eveneens bij een windows applicatie, maar wordt deze ruimte voornamelijk gebruikt voor het opzetten van de windows forms (vensters) en het opstarten van het programma. De daadwerkelijke functies zijn vaak een gevolg dat een gebruiker op een knop drukt, of dat het programma klaar is met uitladen. We zullen in deze tutorial ook voor het eerst kennis maken met events. Eerst zal ik het hebben over de ‘verandere’ werkomgeving.