‘RIM wil BB10 ook op apparaten van concurrentie’

Business
‘RIM wil BB10 ook op apparaten van concurrentie’

Research in Motion (RIM) is aan het bekijken of het andere fabrikanten zal toestaan om BlackBerry 10 te installeren op eigen toestellen. Het gaat dan niet alleen om smartphones, maar ook andere apparaten zoals tablets.

Eerder sprak CEO Thorsten Heins ook al over dit onderwerp, maar destijds zag de topman hier geen heil in. Hij gaf aan dat RIM trouwe aanhangers heeft en dat het bedrijf op hen kan rekenen. Hier lijkt het bedrijf echter toch op terug te komen: ‘We zijn aan het onderzoeken of we licenties beschikbaar zullen stellen voor het BlackBerry 10-platform’, aldus Heins.

Door het afsluiten van licenties zou Research in Motion een grote wijziging doorvoeren. Eerder geloofde het bedrijf in een verticale integratie, ofwel het produceren van eigen toestellen en eigen software, zoals ook het geval is bij concurrent Apple. Door licenties te verkopen aan derden zoals HTC, Samsung en LG zou RIM een nieuwe inkomstenbron kunnen genereren, maar tegelijkertijd de verkoop van eigen toestellen kunnen kannibaliseren.

Apple iPhone 6 Plus 16GB 4G Zilver

 WinkelBeoordelingPrijs inclusief Porto
5_sterren€ 412.00Bekijken
5_sterren€ 439.00Bekijken