2min Analytics

Nvidia en GE brengen AI naar medische instrumenten

Nvidia heeft bekend gemaakt dat het gaat samenwerken met GE Healthcare. Dat is de bedrijfstak van de Amerikaanse technologiereus GE die zich bezighoudt met de ontwikkeling van producten voor de gezondheidszorg. De bedoeling van de samenwerking is dat de twee bedrijven nieuwe en geavanceerde mogelijkheden en diensten ontwikkelen met AI.

GE heeft wereldwijd zo’n 500.000 medische beeldapparaten in gebruik en wil met behulp van kunstmatige intelligentie slimmere en efficiëntere technologie ontwikkelen. Nvidia staat verder vooraan bij de ontwikkeling van toepassingen voor kunstmatige intelligentie, onder meer met zijn GPU-hardware.

Nvidia-hardware in gezondheidszorg

De gedachte is dat de GPU-hardware van Nvidia die nu gebruikt wordt in onder meer robotica en zelfrijdende auto’s, ook toegepast gaat worden bij technologie van GE Healthcare. Nvidia zal binnen de samenwerking nieuwe oplossingen ontwikkelen en speciale neurale netwerken bouwen voor de gezondheidszorg en medische toepassingen.

Zo wordt er al gedacht over kunstmatige intelligentie die in real-time medische diagnoses kan stellen. Tegelijk zouden er technieken ontwikkeld moeten worden die helpen bij het nemen van medische beslissingen. Afgezien daarvan moet de technologie van Nvidia ook helpen om de tijdsduur van onderzoeken en de kwaliteit van de gemaakte scans te verbeteren.

Snelle verbeteringen

“De gezondheidszorg ontwikkelt zich opmerkelijk snel en de technologieën die de industrie zullen transformeren, moeten dat tempo reflecteren,” laat Kieran Murphy, CEO van GE Healthcare weten. “Door samen te werken met Nvidia, kan GE Healthcare de apparaten van de toekomst leveren – intelligente machines die zorgverleners ertoe in staat stellen sneller en preciezer diagnoses te stellen voor patiënten wereldwijd.”

“Onze samenwerking met GE Healthcare brengt grote expertise op het gebied van medische instrumenten en kunstmatige intelligentie samen om een nieuwe generatie intelligente instrumenten voort te brengen, die de gezondheidszorg drastisch kunnen verbeteren,” aldus CEO en oprichter Jensen Huang van Nvidia.