Arriva en ING kondigen aan dit jaar samen hoofdpartner te zijn van Hackatrain 2018. De twee partijen voelen zich nauw verbonden met een innovatief evenement als Hackatrain en kijken uit naar de oplossingen die deelnemers ontwikkelen. 

Op 18 en 19 juni werken ruim 100 young professionals en studenten aan een uitdagend vraagstuk waarbij zij Mobility as a Service (MaaS) en blockchain-technologie gaan combineren. Dit gebeurt tijdens een tweedaagse hackathon die begint met een treinreis van Amsterdam naar Berlijn en verder gaat bij Beach Bar Mitte in Berlijn.

MaaS en Blockchain

MaaS omvat de integratie van het plannen, het boeken en het betalen van multimodale mobiliteitsdiensten via een digitaal platform. Bijvoorbeeld tijdens een reis van A naar B waarbij de reiziger gebruikmaakt van taxi, trein en deelfiets. Arriva denkt dat dit soort innovaties alleen slagen als partners samenwerken en als jonge creatieve mensen meedenken over vernieuwende oplossingen.

De potentie van blockchain en MaaS zit hem in de mogelijkheid dat mensen zelf hun vervoersopties kunnen opzoeken, selecteren en boeken. Blockchain en MaaS bieden ook de optie om deze als transacties vast te leggen en automatisch af te rekenen. ING brengt ervaring en kennis van blockchain naar het Hackatrain-evenement, zodat deelnemers zich kunnen voorbereiden. Zo moeten deelnemers het maximale uit de blockchain-technologie halen om mobiliteitsoplossingen te vinden, inclusief creatieve manieren om die af te rekenen.

Tijdens Hackatrain 2018 gaan teams van hackers, universiteiten en bedrijven zoals Arriva, ING, NS, Translink, 9292, ParkMobile en Intraffic aan de slag met een case. Een vakjury beoordeelt welke oplossing het hoogste scoort op innovatie, technische haalbaarheid en creativiteit. Na afloop van Hackatrain, die dit jaar voor de derde keer plaatsvindt, bezoeken de deelnemers het driedaagse technologie festival Tech Open Air in Berlijn.