2min Analytics

Fusie Cloudera en Hortonworks afgerond

Fusie Cloudera en Hortonworks afgerond

Cloudera en Hortonworks, twee van de grootste spelers als het aankomt op Hadoop big data, hebben vandaag aangekondigd dat ze hun fusie nu hebben afgerond. Het nieuwe bedrijf maakt gebruik van de naam Cloudera en zal blijven handelen onder het CLDR-symbool op de New York Stock Exhcange.

Tom Reilly, CEO van Cloudera, laat in een statement weten dat de fusie het begin van “een opwindend nieuw hoofdstuk” voor zijn bedrijf is. “Dit gecombineerde team en technologisch portfolio vestigt het nieuwe Cloudera als een duidelijke marktleider met de schaalgrootte en resources die nodig zijn om voor innovatie en groei te blijven zorgen.”

Samenvoeging van gelijken

De fusie tussen Cloudera en Hortonworks wordt door de bedrijven omschreven als een “samenvoeging van gelijken”. Tegelijk houden aandeelhouders van Cloudera wel een aandeel van zo’n zestig procent in het samengevoegde bedrijf. Gecombineerd denkt men meer dan 720 miljoen dollar aan omzet te genereren van 2.500 verschillende klanten.

Die klanten steunen op het nieuwe Cloudera voor het beheren en verwerken van hun data. Cloudera verzorgt de voornaamste infrastructurele uitdagingen. Overigens werkten Cloudera en Hortonworks beiden op verschillende markten. Hortonworks richtte zich meer op de technische gebruiker en hanteerde een echte open-source aanpak. Cloudera bood tegelijk wat tools aan waar wel voor betaald moest worden.

Nieuw aanbod

CEO Rob Bearden van Hortonworks vertelde toen de deal werd aangekondigd, dat de bedrijven samen in een goede positie verkeren om “te blijven groeien en concurreren in de streaming en IoT, databeheer, dataopslag, machine learning/AI en hybride cloudmarkten”. Het gecombineerde aanbod zal “klanten helpen gebruik te maken van de waarde van hun data.”

En Reilly benadrukt nog dat het bedrijf klanten een alomvattende oplossingenset zal bieden, om de juiste data-analytics voor data te bieden, “waar het bedrijf die ook nodig heeft om te kunnen werken, van de Edge tot AI, met de eerste Enterprise Data Cloud van de industrie.”