2min

Tags in dit artikel

, ,

Dynatrace heeft tijdens KubeCon aangekondigd dat het zijn observabilitydiensten toepasbaar maakt op OpenTelemetry. Hieronder vallen de AIOps en automatiseringsmogelijkheden van Dynatrace, inclusief continuous discovery, proactieve detectie van afwijkingen en optimalisering over de volledige levensduur van de software.

Met deze extra mogelijkheden in OpenTelemetry zijn DevOps- en SRE-teams beter in staat om complexe heterogene cloudomgevingen te beheren en sneller te innoveren, aldus Dynatrace.

“Dynamische multicloudomgevingen geven organisaties de mogelijkheid om snel hun digitale mogelijkheden op te schalen, maar bijblijven met de data die ze creëren is meestal een handmatige en ingewikkelde klus die tijd wegneemt van innovatie”, zegt Dynatrace. “Dynatrace maakt het gemakkelijk om een brede set van data te gebruiken, inclusief van de laatste opensource-standaarden. Maar wat Dynatrace echt onderscheidt, is dat het die gegevens ook actiegericht maakt, via zijn krachtige AIOps en automatisering. Deze intelligentere aanpak stelt Dynatrace in staat om teams proactief te laten zien wat de problemen zijn, zodat zij zich kunnen richten op het optimaliseren van hun service, in plaats van tijd te verspillen aan het ondervragen van ruwe data en het bouwen van dashboards.”

Neutrale api’s voor observability

OpenTelemetry is een verzameling van tools voor observability. Het is niet afhankelijk van specifieke vendoren en biedt daarom neutrale api’s, sdk’s en andere tools om telemetrie te verzamelen van cloudapplicaties en de onderliggende infrastructuur.

Dynatrace is een van de vijf grootste bijdragers van het OpenTelemetry-project. Ook Splunk, Microsoft, Google en LightStep zitten in dit rijtje. Het bedrijf denkt dat met de verdere groei van OpenTelemetry, het project gaat dienen als een extra databron dat de reikwijdte van cloud observability nog verder vergroot.

Overzicht over de data

Volgens Dynatrace is het risico van het gebruik van OpenTelemetry dat de observability van multicloudomgevingen complexer wordt. Het consolideren en analyseren van al deze data, samen met de data van andere bronnen, kan namelijk duur, langzaam en moeilijk te beheren zijn. Dat wil Dynatrace oplossen door alle observabilitydata te verzamelen, waaronder statistieken, logboeken, traces, gegevens over gebruikerservaringen en de laatste opensource-standaarden, zoals OpenTelemetry. Vervolgens brengt Dynatrace Smartscape het geheel automatisch in kaart. De Dynatrace AI-engine, genaamd Davis, scant de omgevingen constant op fouten en bijzonderheden en levert inzichten, op volgorde van impact op het bedrijf.

Tip: Dynatrace verbetert AI-observatie van Kubernetes-omgevingen