2min

Tags in dit artikel

, ,

Nederlandse EdTech-specialist Lepaya neemt Krauthammer over. Door de overname wil Lepaya nog beter in staat zijn om zakelijke leer- en ontwikkeltrajecten te bieden.

Het is niet de eerste overname die het bedrijf doet. In 2020 nam Lepaya het eveneens Nederlandse Smartenup over. Twee jaar later volgden ook het Duitse VCoach en het Britse SpeakFirst. Inmiddels staat de diensten van het voormalige VCoach bekend als Lepaya AI-Coach.

Lepaya werd in 2018 opgericht en wil het met zijn curricula makkelijker maken om bedrijfstalenten te behouden en de productiviteit bevorderen. Lessen vinden plaats op zowel online als offline basis en zelfs in virtual reality. Onder het klantenbestand vallen onder andere Picnic, Rituals, Takeaway, L’Óreal en ING.

“Wij zijn uitzonderlijk omdat onze technologie bewijst dat werknemers, na het doorlopen van onze programma’s, de vaardigheden die wij ze aanleren ook echt toepassen in hun werk”, stelt co-CEO van Lepaya Peter Kuperus. “Geen enkele andere Europese speler kan dit op deze schaal”.

Krauthammer is aanzienlijk ouder dan dat: het Duitse bedrijf ontstond in 1971 en biedt sinds die tijd trainingen voor onder andere managers en sales. Het biedt trainingen in meer dan 20 talen.

Grootste van Europa

Sinds deze reeks van overnames zegt Lepaya nu “Europa’s grootste zakelijke EdTech-aanbieder voor leer- en ontwikkeltrajecten” te zijn geworden. Het heeft inmiddels meer dan 400 medewerkers verspreid over grote steden in Europa en Shanghai, China.

De expertise van Krauthammer moet het voor Lepaya gemakkelijker maken om tegemoet te komen aan de wensen die bedrijven hebben voor trainingen voor senior management.

“Ik ben erg blij dat Krauthammer en Lepaya hun krachten bundelen”, zegt Frans van Kreuningen, CEO van Krauthammer. “Door de jarenlange ervaring en kwaliteit van Krauthammer te combineren met het aanbieden ervan op deze schaal via het platform van Lepaya en hun AI- en VR-gestuurde technologie, zijn wij in staat om bedrijven op elk niveau bij te scholen en te veranderen.”

“De overname van Krauthammer is een belangrijke stap voorwaarts voor Lepaya. Hiermee wordt Lepaya voor ’s werelds grootste organisaties het belangrijkste platform voor het verhogen van de productiviteit en het behoud van personeel”, aldus René Janssen, co-CEO van Lepaya. “In ons amper vijfjarige bestaan, beïnvloeden we nu al het leven van meer dan 250.000 werknemers, een mooie prestatie op weg naar ons uiteindelijke doel om de volledige wereldwijde beroepsbevolking van 3,3 miljard te helpen.”

Lees ook: EnGenius organiseert gratis training voor WLAN-planning en -beheer