2min Analytics

Lepaya werft 38 miljoen dollar aan investeringen en verbetert AI-tools

Lepaya werft 38 miljoen dollar aan investeringen en verbetert AI-tools

Lepaya heeft een kapitaalinjectie van 38 miljoen dollar verkregen. Het Amsterdamse bedrijf wil met dat geld de ontwikkeling en adoptie van op AI-gebaseerde oplossingen voor het opleidingsplatform versnellen.

Het opleidingsplatform Lepaya kan zijn aanbod van AI-tools vergroten. Dat is mogelijk na het succesvol afsluiten van een investeringsronde. In totaal werd er 38 miljoen dollar opgehaald, zo deelt het bedrijf mee in een persbericht.

AI neemt al een belangrijke positie in binnen het platform. Lepaya combineert namelijk kunstmatige intelligentie met menselijke intelligentie zodat werknemers hun vaardigheden zo goed mogelijk kunnen aanscherpen.

AI brengt aanwezige vaardigheden in een bedrijf in kaart

Het kapitaal zal onder meer worden gebruikt voor investeringen in het verbeteren van de data-analyse van vaardigheden. Organisaties kunnen met deze data aan de slag om inzicht te krijgen in de ontbrekende vaardigheden in hun organisatie. Verder zullen er investeringen worden gemaakt in de AI-coach, zodat deze de leerstof aanpast aan de context en het carrièreniveau van individuele werknemers.

De investeringen in AI blijken essentieel voor de toekomst, aldus René Janssen, oprichter en CEO van Lepaya: “De snelle ontwikkelingen op AI-gebied maken het mogelijk om werknemers, organisaties en de wereld te bieden wat we altijd al voor ogen hadden: gepersonaliseerd inzicht in ontbrekende vaardigheden, en een echt samenhangende manier om deze ‘skills gap’ te overbruggen. Dit doen we door het beste van kunstmatige en menselijke intelligentie te combineren en de complexe operatie rondom wereldwijde bijscholingsprogramma’s van bedrijven volledig voor onze rekening te nemen.”