1 min

Snowflake heeft onlangs met Government & Education Data Cloud speciale data-oplossingen uitgebracht voor de overheids- en onderwijssector. Deze oplossingen omvatten het eigen cloudgebaseerde dataplatform, oplossingen van partners en sectorspecifieke datasets.

De introductie van Government & Education Data Cloud-oplossingen past in het rijtje van de vele sectorspecifieke data-oplossingen die Snowflake in rap tempo uitbrengt. Met de nu geïntroduceerde oplossingen maakt de dataspecialist nu ook de stap naar de publieke en onderwijssector. Vooralsnog heeft het deze alleen voor de Amerikaanse federale overheid ontwikkeld.

Beter data inzetten voor burgers

Government & Education Data Cloud moet het publieke en onderwijsinstellingen mogelijk maken hun grote, vaak in silo’s bevindende, hoeveelheid aan interessante en nuttige data beter in te zetten voor een betere dienstverlening aan burgers en leerlingen of studenten.

Denk daarbij onder meer aan het veiliger uitwisselen van en samenwerken met data tussen overheidsinstellingen onderling of het beter samenvoegen van (onderwijs)data voor een betere dienstverlening.

Samenwerking met partners

Onder de motorkap bestaat de overheidsdata-oplossing uit het eigen Snowflake Data Cloud-platform en onderliggende softwaretools, maar ook uit tools en datasets van partners. Voor de onderwijssector zijn dat bijvoorbeeld oplossingen van PowerSchool en Merit. Voor beide sectoren zijn er tools van Carto en Vantage Point Consulting of van consultants als Booz Allen Hamilton, Deloitte en Plante Moran.

Op technologisch gebied heeft Government & Education Data Cloud oplossingen van AWS, Collibra en Immuta. Verder wordt voldaan aan verschillende security- en compliance-standaarden van Amerikaanse overheidsorganisaties.

Lees ook: Snowflake lanceert Telecom Data Cloud