1 min

OpenAI wil zijn ecosysteem rondom generatieve AI-toepassingen verder uitbreiden met een marktplaats. Hierin kunnen klanten hun eigen AI-tools en -oplossingen aan derden verkopen.

Dat schrijft The Information op basis van bronnen. In de marktplaats kunnen klanten van OpenAI hun eigen AI-oplossingen op basis van de verschillende LLM’s aan derden aanbieden. Denk aan AI-oplossingen voor de financiële sector of de retail. Inmiddels zouden er al partijen zijn die hun op onder meer ChatGPT gebaseerde oplossingen op deze manier willen vermarkten.

De mogelijke komst van een eigen marktplaats voor OpenAI is niet geheel nieuw. Al eerder had CEO Sam Altman de mogelijkheid bediscussieerd tijdens een recent evenement in Londen. Het is niet bekend of OpenAI deze marktplaats ook als een mooi vehikel ziet voor het genereren van extra inkomsten. Voor iedere via de marktplaats aangeboden oplossing zou OpenAI een commissie kunnen vragen.

Concurrentie en voorsprong

Met een eigen marktplaats kan OpenAI de concurrentie aangaan met die van andere grote techbedrijven die OpenAI-oplossingen van derden in hun marktplaatsen beschikbaar hebben. Denk aan grootinvesteerder Microsoft en Salesforce. Daarnaast zou een eigen marktplaats OpenAI ook een voorsprong geven op naaste concurrenten met eigen LLM-modellen als Anthropic en Cohere.

OpenAI onthoudt zich van iedere commentaar op de geruchten, schrijft The Information.

Lees meer: OpenAI verhoogt gespreksgeheugen LLM’s