1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

IBM is volgens The Wall Steet Journal bijna rond met investeerder Vista Equity Partners Management over de overname van de cloudgebaseerde FinOps-specialist Apptio.

Volgens de zakenkrant is IBM in een ver stadium met de overname van Apptio en kan deze deal op ieder moment worden beklonken. Het overnamebedrag wordt geschat op 5 miljard dollar. Met de overname zou IBM vooral zijn diensten en oplossingen op het gebied van hybrid cloud en AI willen versterken.

De huidige eigenaar van de FinOps-specialist is de private investeringsmaatschappij Vista Equity Partners. De investeringsmaatschappij kocht het bedrijf vijf jaar geleden voor een bedrag van 1,94 miljard dollar.

FinOps-platform

Apptio levert een set van zakelijke FinOPs-cloudapplicaties voor analyticsdoeleinden. De tools halen hun data uit verschillende financiële en operationele bronnen en factureringssystemen. Voor deze tooling vormt het cloudgebaseerde Apptio in-memory kostenplatform de basis.

Via het kostenplatform krijgen bedrijven ‘actionable’ inzichten in hun infrastructuur, applicaties en zakelijke diensten. Zowel van hun on-premisessystemen als van cloudgebaseerde omgevingen.

Data-driven besluitprocessen

Uiteindelijk is het de bedoeling dat klanten met deze FinOps-technologie data-driven besluitprocessen ontwikkelen. Op basis hiervan kunnen zij dan hun technologie-uitgaven verder structureren om daadwerkelijke zakelijke doelen te realiseren.

Tegelijkertijd kunnen zij ook hun hiervoor benodigde IT-processen stroomlijnen, zoals kostentransparantie, benchmarking en het verbeteren van de operationele efficiency.

Lees ook: IBM breidt samenwerking met Adobe rond consulting uit