1 min

Tags in dit artikel

, ,

Business intelligence-platform Qlik moet met Kyndi betere inzichten geven op basis van gestructureerde en ongestructureerde data.

Qlik omschrijft Kyndi als een innovatief bedrijf in natural language processing, search en generatieve AI. Zo pakt Kyndi met de Answer Engine traditionele zoekmachines aan. Vaak geven zulke machines bij een zoekopdracht een antwoord met een lijst aan potentiële relevante documenten en links. De Answer Engine beantwoordt direct zoekopdrachten van gebruikers.

Krachten bundelen

De overname moet bijdragen aan de manier waarop bedrijven omgaan met ongestructureerde data uit tekstdocumenten. Qlik merkt hierbij op dat de hoeveelheid ongestructureerde gegevens momenteel wereldwijd fors toeneemt. De integratie van de Kyndi-technologie met Qlik moet bedrijven dan ook uitgebreidere antwoorden bieden, met verbeterde context en relevantie. Dit terwijl het beheer en de curatie van bedrijfsdata versterkt en de strenge governance- en securitynormen in stand blijven.

“De overname van Kyndi’s assets vertegenwoordigt een belangrijke stap in Qlik’s AI-visie en ondersteunt ons vermogen om waardevolle, betrouwbare antwoorden te genereren op complexe bedrijfsvragen”, aldus Chief Strategy Officer James Fisher van Qlik. “Het versterkt ons gevestigde leiderschap in AI en zorgt ervoor dat de innovatieve ongestructureerde dataverwerking van Kyndi in combinatie met onze gestructureerde analyses uitgebreidere en beter bruikbare inzichten voor onze klanten zal creëren.”

Het personeel en de CEO van Kyndi, Ryan Welsh, zullen zich bij Qlik voegen. Het is niet bekend hoeveel Qlik betaalt voor Kyndi.

Tip: Qlik koopt data management-startup Mozaic