1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Een Koreaanse universiteit biedt in samenwerking met het Zuid-Koreaanse leger een opleiding aan tot cyberwarfarespecialist. Deze herfst zal de opleiding van start gaan.

Het is de eerste keer dat Zuid-Korea openlijk spreekt over het trainen en opleiden van hackers. De dreiging van een cyberaanval door haar noorderburen Noord-Korea wordt steeds groter. Daarom is het van groot belang om soldaten te trainen om cyberaanvallen af te slaan.

Dertig studenten mogen aan een vierjarig opleidingsprogramma deelnemen. Het curriculum bevat onder meer informatietechnologie, cryptografie, psychologie en cyber warfare tactics. Na de opleiding treden de afgestudeerden in dienst van het leger. Daar zullen zij zich gedurende zeven jaar specialiseren in informatie- en communicatietechnologie. De Koreaanse universiteit zegt blij te zijn met de samenwerking met het leger "om een bijdrage te leveren aan het versterken van de nationale veiligheid".

Overigens is Zuid-Korea niet het enige land dat hackers opleidt. China traint al enkele jaren zogeheten cyberwarriors om de Chinese regering te beschermen tegen aanvallen op haar informatiesystemen. De groep bestaat uit ruim dertig soldaten en staat beter bekend als "The Blue Army". Volgens eigen zeggen zijn hun cybersoldaten minstens net zo goed getraind als elders.