2min Analytics

Google lijft ontwikkelaar van kunstmatige intelligentie in

Zoekgigant Google heeft bevestigd dat het plannen heeft om DeepMind Technologies over te nemen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie. Google zou zo’n 400 tot 500 miljoen dollar neertellen voor de startup. Facebook was eveneens geïnteresseerd in de overname van het bedrijf.

In navolging van de overname van het bedrijf dat ’s werelds snelste robots maakt, gaat Google ook DeepMind inlijven. Het Britse DeepMind Technologies is gespecialiseerd in de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie. Deze technieken worden momenteel toegepast in games en digitale advertentie-algoritmes. Facebook had ook interesse in de overname van DeepMind Technologies, het is onduidelijk waarom de onderhandelingen op niets zijn uitgelopen.

Het is mogelijk dat Google de kennis van DeepMind Technologies zal toepassen voor de eigen advertenties, maar waarschijnlijk draait het voor de zoekgigant vooral om de kennis en ervaring achter de techniek. Met de miljoenenovername krijgt Google in één klap een capabel team in handen.

Google heeft onlangs bekendgemaakt dat Andy Rubin, de oprichter van het bedrijf dat Android ontwikkelde, zich tegenwoordig bezighoudt met de ontwikkeling van echte robots.

Naar aanleiding van de overname van DeepMind Technologies heeft Google volgens twee interne bronnen ook een comité opgericht dat zich speciaal zal inzetten voor de handhaving van ethische waarden.

Bron:The Information