1 min

Slack heeft er een belangrijke nieuwe functie bij gekregen. In de laatste update is videobellen mogelijk gemaakt voor gebruikers. Het zal vooral handig zijn voor vaste gebruikers, die betalen voor het gebruik van de teams binnen Slack, want zij kunnen nu met tot wel vijftien mensen tegelijk videobellen. Gebruikers van de gratis variant kunnen met één persoon tegelijk videobellen.

De update wordt nu uitgerold naar alle gebruikers en naar de nieuwste versies van Slack for Mac, Slack for Windows en de browserapps. Net als het gewone bellen dat eerder dit jaar werd toegevoegd aan de app, werkt het eenvoudig. Om iemand binnen je team te bellen, hoef je enkel op de cameraknop te klikken.

Binnen de videobelfunctie is het ook mogelijk om emoji te versturen, de kleine emoticons die in apps als WhatsApp uiterst populair zijn. Die emoji verschijnen dan groot over het beeld van degene met wie gebeld wordt. Ze dienen vooral om in te breken op een gesprek. Zo zijn er emoji voor het stellen van een vraag, het tonen van goedkeuring en het bedanken van mensen.

Met de nieuwe toevoeging is Slack weer een stukje completer. De app concurreert op dit moment met Facebook at Work en Microsoft Teams, allebei online diensten met een soortgelijke functionaliteit. Naar verluidt wilde Microsoft de app een tijdje terug nog overnemen, voor een bedrag van acht miljard dollar. Slack wees het af en heeft nu vier miljoen dagelijks actieve gebruikers.