2min

Amazon wil naar het schijnt een graantje meepikken van het succes van berichtenapps als Facebook Messenger en WhatsApp. De internetgigant zou werken aan de ontwikkeling van een eigen berichtenapp die Anytime moet heten. Het bedrijf doet nu onderzoek onder consumenten naar de functies van zo’n app.

Dit meldt de site AFTV News op basis van bericht van consumenten die de vragenlijst van Amazon ingevuld hebben. De manier waarop Amazon de informatie over Anytime presenteert, lijkt te impliceren dat het om een product gaat dat al helemaal klaar is voor lancering, maar verfijnd wordt.

De focus van de dienst lijkt te liggen op het versturen van berichten, waaronder tekst, audio en video, maar zou over veel meer functies beschikken. Amazon lijkt Anytime ook voorzien te hebben van functies om foto’s en video’s te bewerken en te delen, spelletjes en heel veel mogelijkheden om chats te personaliseren. Ook zouden mensen via Anytime bestellingen kunnen plaatsen en naar muziek kunnen luisteren.

De app kan volgens AFTV News gebruikt worden op Android en iOS en werkt zonder telefoonnummers. Amazon schrijft namelijk dat gebruikers “al hun vrienden kunnen bereiken met alleen hun naam”. Op welke manier dat precies werkt is niet zeker, maar het impliceert dat Anytime geïntegreerd wordt met reeds bestaande sociale netwerken en berichtenapps.

Mocht dat kloppen, lijkt Amazon een belangrijke horde genomen te hebben voor de lancering van een succesvolle berichtenapp. Mensen moeten om zo’n app een succes te maken en om het gebruik ervan interessant te maken immers met zoveel mogelijk anderen kunnen communiceren. Dat kan alleen als het aantal gebruikers hoog is en die horde is belangrijk voor het lanceren van zo’n app.

Als de app Anytime er inderdaad komt, gaat Amazon op nog een belangrijk gebied de concurrentie met andere technologiereuzen aan. Half februari lanceerde het al een zakelijke berichtenapp, Chime, waarmee het onder meer met Microsofts Skype en Slack kon concurreren. Daarnaast voegde Amazon recent nog berichten- en telefoneerfuncties toe aan de Alexa-apparaten.

Anytime lijkt een ambitieuzer project te zijn en ontworpen om het op te nemen tegen nog veel grotere concurrenten: Facebook Messenger en WhatsApp. Anytime zou net als die apps beschikken over geavanceerde encryptiemethodes en zowel op desktops als mobiele apparaten werken, en dankzij de vele functionaliteiten interessant kunnen zijn.

Afbeelding via AFTV News.