1 min

Microsoft heeft met één van zijn diensten een nieuwe mijlpaal bereikt. Skype is namelijk de grens van één miljard downloads in Google Play gepasseerd. Daarmee voegt de applicatie zich toe aan een rijtje waarin ook Facebook, WhatsApp en Instagram te vinden zijn.

Het is niet bekend waar de mijlpaal precies vandaan komt, maar het is in ieder geval een knappe prestatie van Microsoft. Bijvoorbeeld Spotify en Snapchat zijn minder vaak vanaf de Play Store gedownload dan Skype. Exacte nummers voor de videobeldienst zijn er niet, maar MSPoweruser kwam achter de de mijlpaal door een tip.

Bovendien krijgt Skype te maken met concurrentie die ook dezelfde soort mogelijkheden biedt. WhatsApp staat het eveneens toe om via zijn dienst een video-oproep te doen, terwijl deze app juist begon als tekst-chatdienst. Hoewel er dus alternatieven zijn, is Skype de afgelopen periode in ieder geval gegroeid.

Ontwikkelingen

Ongeveer twee jaar geleden haalde de videobeldienst nog de mijlpaal van 500 miljoen downloads. De grens van één miljard is volgens MSPoweruser vorige week bereikt, maar is nu opgemerkt. Deze website schrijft tevens dat de prestatie wellicht te maken heeft met de Momenten-functie die geïntroduceerd werd, al is deze feature waarschijnlijk minder populair dan bij bijvoorbeeld Snapchat.

Microsoft komt zo nu en dan met nieuwe functionaliteiten voor Skype. Zo was onlangs te lezen dat de techgigant Cortana naar de videobeldienst brengt. Anderzijds zal Skype for Business vervangen worden door de Teams-applicatie. De ontwikkelingen kunnen dus voor verdere groei zorgen of juist minder actieve gebruikers.