2min

Salesforce heeft de financiële resultaten van zijn derde kwartaal, dat eindigde op 31 oktober, bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat het bedrijf groeiende is, onder meer de omzet nam toe. Salesforce durfde mede daardoor ook zijn omzetdoelen te verhogen.

In het derde kwartaal haalde het bedrijf 2,68 miljard dollar op. Omgerekend komt dat neer op zo’n 2,26 miljard euro. Vorig jaar werd in dezelfde periode nog 2,14 miljard dollar opgehaald, wat betekent dat er een groei te zien is van 25 procent. Investeerders gingen van een iets lager resultaat uit, namelijk 2,65 miljard dollar.

De Sales Cloud was de grootste inkomstenbron voor Salesforce. Hiermee haalde het bedrijf 906,5 miljoen dollar op, vorig jaar nog 776,2 miljoen dollar. Ook toen werd er het meest verdiend met deze dienst. De Service Cloud was goed voor 738,1 miljoen dollar, het onderdeel Salesforce Platform and Other voor 495,3 miljoen dollar en Marketing and Commerce Cloud voor 346,2 miljoen dollar.

Verwachtingen

CEO Marc Benioff geeft aan dat het hier om een record derde kwartaal gaat. De directeur voorziet dat er sneller 20 miljard dollar gehaald wordt dan welke enterprise software bedrijf dan ook. Hij denkt dat de ontwikkeling die er dit moment gaande is binnen Salesforce ervoor zorgt dat er een bedrijf ontstaat dat de wereld de komende decennia beter maakt.

Het resultaat betekent tevens 0,07 dollar per aandeel, terwijl de non-GAAP inkomsten uitkomen op 0,39 dollar per aandeel. Voor het vierde kwartaal verwacht Salesforce een resultaat tussen de 2,8 miljard dollar en 2,81 miljard dollar. Dat betekent een non-GAAP resultaat van 32 cent tot 33 cent per aandeel. Analisten gaan uit van 2,79 miljard dollar in het vierde kwartaal, met een non-GAAP van 0,34 dollar per aandeel.

Tijdens de gesprekken over de resultaten stond ook de promotie van een aantal bestuurders centraal. Zo zal Bret Taylor voortaan president en chief product officer zijn, terwijl Alex Dayon president en chief strategy officer wordt. Beide bestuurders zullen nauw samenwerken met Benioff.