min

Tags in dit artikel

, ,

WebWereld – De site van het Algemeen Dagblad is met 17 miljoen pageviews per maand, de snelst groeiende krantensite in Nederland, althans dat beweert het AD zelf.

Het aantal pageviews (opgevraagde pagina’s) is vele malen hoger dan het aantal werkelijke unieke bezoekers. Daarvan heeft het AD er momenteel 1,3 miljoen per maand. In de eerste zeven maanden van dit jaar is AD.nl 2,5 keer zo vaak bezocht als in heel 2001.

De krant, onderdeel van uitgeverij PCM, zegt hiermee andere PCM-kranten voorbij te streven. Volgens het bericht in het AD, hebben de Volkskrant en NRC elk ongeveer een miljoen unieke bezoekers per maand. Alleen de Telegraaf zou meer bezoekers dan het AD trekken, zo’n twee miljoen per maand.

Wereldwijd is er een groei te constateren in het aantal bezoeken aan krantensites, zo heeft het Amerikaanse bureau ComScore berekend. In de afgelopen zes maanden nam het aantal online krantenlezers met 23 procent toe. De gemiddelde groei van alle websites in de VS was in die zelfde periode ongeveer 3 procent.

Volgens de cijfers van het Instituut voor Media Auditing had de Telegraaf in 2001 veruit de grootste papieren oplage (807.635). Tweede stond de Volkskrant (333.983) direct gevolgd door het AD met 333.047 exemplaren.