2min

Tags in dit artikel

, ,

HP, ’s werelds 5de softwareleverancier, gaat zich nadrukkelijk richten op de verdere ontwikkeling en uitbreiding van de software suites HP OpenView, HP Utility Data Center en HP Opencall. Daarnaast kondigt HP aan HP Netaction Application Server, HP Netaction Web Services Platform en HP Web Services Registry uit het middleware portfolio niet te continueren en meer te gaan investeren in partnerships met leveranciers van middleware en enterprise software.

HP OpenView
HP OpenView voor infrastructuurbeheer gaat ondersteuning bieden voor een nieuwe generatie webservices. Ook komt er een sterkere integratie tussen het beheer op strategisch en operationeel niveau. Dankzij de uitbreiding van HP OpenView kunnen managers diensten optimaliseren, operationele kosten verlagen en beslissingen beter onderbouwen.

HP Utility Data Center
HP Utility Data Center virtualiseert wereldwijde infrastructuurresources, zodat datacenters het gebruik van deze resources dynamisch kunnen aanpassen om problemen op het gebied van performance en beschikbaarheid te voorkomen. HP Utility Data Center maakt een datacenter mogelijk dat zichzelf beheert en optimaliseert en de nieuwe generatie webservices ondersteunt.

Met de uitbreidingen op HP OpenView en HP Utility Data Center wordt de complexiteit van operationele omgevingen aanzienlijk verminderd. Met een real-time ‘dashboard’ van de volledige infrastructuur kunnen managers sneller en beter onderbouwd beslissingen nemen en technologie optimaal benutten.

HP Opencall
Uitbreidingen op HP Opencall en IN7 telecommunicatie-middleware verstevigen de leidinggevende rol van HP op de markt voor diensten en apparatuur voor draadloze en vaste verbindingen.

Netaction Software Suite
HP heeft na het samengaan met Compaq zijn investeringen in middleware opnieuw geëvalueerd en besloten om binnen de middlewareportfolio HP Netaction Application Server, HP Netaction Web Services Platform en HP Web Services Registry niet te continueren. Middels het uitbreiden en intensiveren van partnerships met middleware- en enterprisesoftware-leveranciers streeft het nieuwe HP naar een uitgebalanceerd middleware-aanbod op Unix, Windows en Linux-omgevingen voor zowel .NET- als J2EE-gebruikers. De technologieën uit de Netaction-producten worden ingezet voor de ontwikkeling van technologieën en producten voor specifieke strategische gebieden, met name voor het beheer van webservices.

Medio september worden de details van het supportprogramma voor de Netaction-klanten bekendgemaakt. Hierbij ligt de focus vanzelfsprekend op de belangen en tevredenheid van klanten op lange termijn.

Met deze strategie kan HP zich meer richten op gebieden waar het bedrijf al sterk aanwezig is, met name telecommunicatie-middleware en end-to-end spraak- en dataservicebeheer, inclusief beheer van .Net- en J2EE-services.