De nieuwe CEO van HP, Leo Apotheker is van plan om de bedrijfsstrategie van HP aan te passen. Hij is van plan om meer geld te gaan investeren in onderdelen van het bedrijf die voor goede winstcijfers zorgen.

Een voorbeeld van een aantal onderdelen die voor een winstgevend effect zorgen zijn bijvoorbeeld de verkoop van opslagapparatuur, maar ook de software- en netwerkdivisie dragen flink bij aan de winst van het bedrijf. Op deze onderdelen wil Apotheker dan ook meer gaan focussen, de onderdelen die minder goed scoren wil Apotheker ook minder aandacht geven. Deze informatie heeft een anonieme bron binnen het bedrijf doorgespeeld aan The Wallstreet Journal. Eerder werd ook al duidelijk dat de omzet van de verkoop van laptops en desktops niet meer zo winstgevend is als in het verleden, dit zou misschien ook een reden zijn om de strategie op de schop te nemen.

Zo zal er onder meer geïnvesteerd gaan worden in de software-divisie, ook een belangrijke rol in de huidige markt is cloudcomputing. Verder wil de CEO van HP enkele functies gaan verschuiven binnen het bedrijf. HP wil de plannen natuurlijk niet officieel bevestigen dus het blijft voorlopig een gerucht, over enkele maanden zou volgens de anonieme bron het nieuwe plan worden gepresenteerd aan de aandeelhouders en werknemers.