Hewlett-Packard CEO Leo Apotheker sprak gisteren opnieuw over de toekomst van HP. Apotheker zal een andere weg inslaan als zijn voorganger en zal zich voornamelijk gaan richten op software.

Na verschillende stevige uitspraken over de huidige vorm van HP nam Leo Apotheker gisteren het woord over de toekomst strategie van het bedrijf. Apotheker deed de afgelopen weken al vaker uitspraken over de toekomst van HP. Apotheker liet in zijn toespraak weten dat hij met Hewlett-Packard meer op software wil gaan richten en intrede in de cloud wil versnellen. Volgens Apotheker zal alles was HP in de toekomst zal doen aangeboden zal worden als een service. HP zal met zijn nieuwe strategie volgens de CEO voor het eerst al zijn kunnen gaan combineren.

Daarnaast zal het bedrijf een cloud-dienst gaan aanbieden die het voor ontwikkelaars mogelijk maakt om applicaties voor de zakelijke markt maar ook voor consumenten te ontwikkelen met HP software en welke zal draaien op HP servers. Ook wil HP zijn WebOS software op een breder traject aanbieden en uiteindelijk op meer dan 100 miljoen apparaten per jaar.