1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Uit onderzoek is gebleken dat veel IT bedrijven hun werknemers vrij geven rond de kerst dagen. Twee goede voorbeelden hiervan zijn HP en Gateway. Deze twee Amerikaanse computer giganten geven hun werknemers de kerstdagen vrij, dit is overigens geen genereus gebaar van hun bazen, maar meer een sigaar uit eigen doos. De vrije dagen worden namelijk niet uitbetaald. Het naar huis sturen van het personeel is een manier om verder te bezuinigen op de kosten.

Het is dit jaar al voor de tweede keer dat een dergelijke stap wordt genomen. Bij HP is het de voortzetting van een traditie, want in 2001 verplichtte zowel HP als Compaq een groot deel van hun personeel om rond de kerst vrij te nemen. Mensen die nog vakantiedagen over hebben kunnen deze opnemen, anderen zullen van een aantal dagen onbetaald verlof gaan ‘genieten’.

Pc-fabrikant Gateway stuurt dit jaar voor het eerst mensen in de laatste week van het jaar naar huis. Het bedrijf heeft onlangs gewaarschuwd voor tegenvallende resultaten en ziet nu een mogelijkheid om de kosten iets terug te dringen.