min

Tags in dit artikel

Het gaat niet goed met de diverse computerbeurzen wereldwijd. Beursvloeren krimpen in en de Macworld Expo in Tokyo gaat zelfs helemaal niet door. IDG World Expo bevestigde eind vorige week dat de grote Apple-beurs Macworld Expo Tokyo in 2003 helemaal van de agenda wordt geschrapt. De organisatoren namen de beslissing omdat er simpelweg niet genoeg aanmeldingen van de grote namen waren binnengekomen.

De Apple-beurs in Tokyo trok in voorgaande jaren meer dan 180.000 bezoekers. De show werd door Apple gebruikt om enkele belangrijke aankondigingen te doen, zoals Bluetooth en nieuwe iMacs. Het is nog onduidelijk wat er met de beurs na 2003 gaat gebeuren. Het geval Tokyo staat niet op zichzelf. Ook andere grote computerbeurzen verkeren in een crisis. Zo waarschuwden de organisatoren van de grootste beurs in Europa – de Duitse CeBIT – onlangs nog voor veel minder deelnemers dan voorgaande jaren.

Bedrijven zien tegenwoordig vaak af van dergelijke dure beursen omdat zij nog steeds te maken hebben met tegenvallende it-uitgaven. De Comdex-beurs die dit najaar in Las Vegas werd gehouden heeft tot slot ook wel eens florissantere tijden gekend. Ook deze beurs kende een verminderd aantal deelnemers en de geruchten dat organisator Key3Media uitstel van betaling moet aanvragen, zijn nog altijd hardnekkig.