1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De hight-tech misdaad, moet als een ernstiger versie van de misdaden buiten de virtuele wereld om. Volgens Engelands National Hi-Tech Crime Unit slaat de georganiseerde misdaad zijn klauwen steeds meer uit het internet. Daarnaast neemt dit soort misdaden ook sterk toe, aldus Hunds, de Deputy Chief van de Hi-Tech Crime Unit.

Misdadigers gaan vaak via het internet te werk, omdat de risico’s hierbij relatief laag zijn. Volgens Hynds wordt het hoog tijd dat de samenleving de opvatting ter discussie stelt dat inbreken en stelen verboden is, maar een vergelijkbare handeling in cyberspace onbestraft kan worden gelaten. "Hightech misdaad omvat alle ‘gewone’ vormen van misdaad, maar voegt er een digitale component aan toe," zo zei hij. "Dat maakt het zelfs nog erger dan het oorspronkelijke vergrijp, omdat het heel snel werkt en niet gehinderd wordt door landsgrenzen of afstanden."

Doordat misdaden vaak snel en op grote schaal gepleegd kunnen worden, waarbij ook nog eens erg veel slachtoffers tegelijk gemaakt kunnen worden, word vaak achter de feiten aan gelopen. Organisaties die iets aan de misdaden proberen te doen zijn: National Hi-Tech Crime Unit, Europol, Interpol, en de FBI. De toename van van hightech misdaad baart politie, justitie en wetgevers steeds meer zorgen.