min

Tags in dit artikel

, , ,

Beveiligingsexperts verwijzen de suggestie dat de muziekindustrie hackers heeft ingehuurd om een worm te creëren die het voorzien heeft op peer-to-peer netwerken naar het rijk der fabelen. Ook de Recording Industry Association of America zelf ontkent. In een advies dat gepost werd op een security-mailinglist stelde Gobbles Security dat programmeurs van de RIAA, een organisatie die de grotere muziekmaatschappijen vertegenwoordigt, een worm hadden gecreëerd die in staat was zich te verspreiden via alle beschikbare muzieksoftware. De (wel degelijk echte) worm werd aangetroffen in de relatief onbekende MPG123-speler.

De mededeling dat de RIAA deze worm zou hebben verspreid was waarschijnlijk een grap, maar de RIAA kon er niet om lachen. "Het is een pure hoax", aldus een woordvoerder van de muziekorganisatie. "Het is niet waar."

Dat zeggen volgens de Amerikaanse nieuwssite ZDNet News dus ook veiligheidsexperts. Volgens hen zijn de grotere mediaspelers in elk geval niet vatbaar. De fout in de MPG123-speler is volgens de kenners echter wel degelijk echt.