1 min

Tags in dit artikel

,

Apple Computer start naar verwachting binnen enkele weken in samenwerking met de grote platenmaatschappijen een eigen online muziekdienst. De dienst biedt Apple gebruikers de mogelijkheid digitale muziek te kopen en te downloaden voor Macintosh computers en iPod muziekspelers. Het gerucht over de nieuwe muziekdienst doet de ronde sinds afgelopen dinsdag een artikel met deze strekking verscheen in de Los Angeles Times. Apple woordvoerster Lynn Fox wil niet bevestigen of het bedrijf de start van een eigen muziekdienst aan het voorbereiden is. Ze doet het verhaal af als ‘speculatief’.

Volgens het artikel hebben enkele hoge bazen uit de muziekindustrie onlangs een demonstratie gekregen van de nieuwe muziekdienst door Apple ceo Steve Jobs. De dienst zou muziek aanbieden in het Advanced Audio Codec, dat een betere geluidskwaliteit zou leveren als het MP3-formaat en bovendien het kopiëren tussen twee computers onmogelijk maakt.

Analisten merken op dat het starten van een eigen online muziekdienst een logische stap is voor Apple vanwege de populariteit van zijn iPod speler. Bovendien werkt geen van de drie grote bestaande muziekdiensten, Pressplay, Listen.com en MusicNet, op Macintosh computers. Apple gebruikers zijn daardoor genoodzaakt zich te wenden tot gratis, niet door de muziekindustrie gesteunde, diensten als KaZaA.