1 min

Tags in dit artikel

,

Een team van veertig politiemensen heeft maandagmorgen invallen gedaan bij vier woningen in Sittard, Geleen, Born en Stein. Daarbij heeft de politie de administratie in beslag genomen, enkele computers en een BMW-personenauto. Dat meldde de politie Limburg Zuid maandag. De invallen zijn gedaan na vierhonderd meldingen van klanten van een computerzaak in Stein, waaronder tientallen aangiften wegens oplichterij. De gedupeerden hadden voor de afgelopen kerstdagen elektronica en computers besteld tegen bodemprijzen en daarvoor een vaak forse aanbetaling gedaan, aldus de politie. De bestelde goederen werden echter nooit geleverd.

Eigenaar B. Maessen van de winkel, D-Tel in Stein, heeft verklaard dat de goederen bij een inbraak waren gestolen en met een bestelbus zijn afgevoerd. De wagen werd later uitgebrand teruggevonden in de haven van Stein. De bestelbus bleek volgens de politie in België gestolen te zijn. De politie vermoedt dat de eigenaar van de winkel zijn bedrijf gebruikte als dekmantel om oplichting te plegen. De politie schat dat de gedupeerden ongeveer 60.000 euro aan de eigenaar van het bedrijf hebben aanbetaald.

Ook een aantal bedrijven dat goederen aan de winkel geleverd had, heeft bij de politie aangifte gedaan wegens flessentrekkerij. Volgens de politie betaalde hij de leveranciers niet. De eigenaar is nog niet opgepakt. De actie maandag was bedoeld om bewijs te verzamelen van fraude door de winkelier en mogelijk door een of meer toeleveranciers, aldus de politie.