1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

IT-managers in Europa krijgen steeds meer vertrouwen in open-source-software. Bij 46 procent van hen is dat vertrouwen in de afgelopen 12 maanden gegroeid, blijkt uit een onderzoek van OpenForum Europe. Volgens OpenForum, een organisatie die het zakelijk gebruik van open-source-software wil bevorderen, móeten veel bedrijven uit kostenoverwegingen wel naar deze software kijken. Terwijl een jaar geleden nog 7 procent van de respondenten zei open source te overwegen om kosten te drukken, geeft nu 16 procent dat antwoord.

Ook zegt nu een kwart van de bedrijven de software als kandidaat te zien voor meer bedrijfskritische toepassingen dan de gebruikelijke web-, mail- en printservers.

Verder zegt 22 procent van de respondenten Linux op bureau-pc’s te willen gebruiken; vorig jaar was dat 14 procent. Liefst 62 procent gebruikt open-source-software al voor infrastructurele projecten. Voor ruim de helft van de bedrijven blijft ondersteuning van de software de belangrijkste voorwaarde voor een toekomstige keuze.