1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Binnen één week komt Yahoo met een nieuwe zoekdienst, dit is de zoveelste poging om beter en groter te worden dan de Google, die al een geruime tijd de beste en grootste zoekmachine is, dit kondigde Yahoo vandaag aan. Microsoft is vorige week al met een soortgelijke vernieuwing gekomen van de Live Search

De belangrijkste verandering van Yahoo zal de ‘universal search’ zijn, deze zal een mix tonen van webpagina’s, foto’s, vraag en antwoord, pagina’s uit boeken en video fragmenten. Waarschijnlijk gaat Yahoo hier wel geld voor vragen.

Voor de videofragmenten zal Yahoo echter wel afhankelijk zijn van Google dienst YouTube. Voor de overige uitbreidingen zal Yahoo waarschijnlijk gebruik gaan maken van Flickr en Yahoo answers, dit zijn Yahoo’s eigen diensten.

In de Verenigde Staten heeft Yahoo een marktaandeel van twintig procent, maar dit wordt steeds minder omdat Google steeds meer terrein wint. Dan nu de feiten: Google heeft ondertussen al 54 procent marktaandeel in de Verenigde Staten en Live Search heeft 13% marktaandeel. Google heeft in Nederland meer dan negentig procent marktaandeel en Live Search heeft een paar procent marktaandeel in Nederland. Gezien het feit Live Search de 2e zoekmachine is in Nederland, we weten dat Yahoo niet veel voorsteld in Nederland en we geen cijfers kunnen vinden van Yahoo’s marktaandeel, lijkt het ons duidelijk dat Yahoo eigenlijk weinig tot niets voorsteld in Nederland. Of dit op korte termijn zal veranderen valt te betwijfelen.