2min

Tags in dit artikel

, , ,

Bijna de helft van de internetgebruikers in Europa is vrouwelijk. Volgens recente cijfers van Nielsen//NetRatings bestaat op dit moment 42 procent van de Europese surfers uit vrouwen. Nederland staat in Europa op de derde plaats na Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Het aantal vrouwen online neemt langzaam toe, maar Europa ligt achter ten opzichte van de VS waar 52 procent van de surfers vrouwelijk is. De verschillen in Europa zijn overigens aanzienlijk. In Zweden is 47 procent van de internetgebruikers vrouwelijk terwijl dit in Italië 37 procent is. Italië is ook het enige land waar het percentage vrouwen online afneemt.

De meest populaire sites onder vrouwen zijn in Europa te vinden in de sectoren mode, gezondheid en onderwijs. Het zijn vooral specialistische sites die veel vrouwen trekken. Onder grote portals, zoekmachines en sites van providers is het percentage mannen en vrouwen vergelijkbaar met de totale populatie.

In Nederland is 44,2 procent van de surfers vrouwelijk terwijl dit in mei 2002 42,2 procent was. De site met het hoogste percentage vrouwelijke bezoekers is vrouwonline.nl. Net als in andere Europese landen zijn het geen algemene maar specifieke sites die door vrouwen bezocht worden. Gezondheid, mode en wenskaarten zij erg populair. Opvallend genoeg wordt ook zylomgames bijzonder goed bezocht door vrouwelijke surfers. Bij deze gaming site is 57 procent van de bezoekers vrouwelijk. Het gebruik van vrouwen is anders dan mannen, het gerichte surfgedrag uit zich in ‘lichter’ gebruik. De meest populaire sites bij mannen zijn portals en zoekmachines. Vrouwen lijken efficiënter en meer gericht te surfen waardoor het aantal bezochte pagina’s en de tijd online lager zijn.