1 min

Tags in dit artikel

,

De webmaster van Emule.nl heeft besloten om onder druk van het filmdistributie bedrijf A-Film links naar films van dat bedrijf te verwijderen. A-Film had eerder vorige week al gedreigd met juridische stappen tegen Emule.nl als de links niet verwijderd zouden worden.

Volgens een woordvoerder van A-Films is de beslissing van de Emule.nl "terecht". "In het algemeen moeten websites zoals Emule.nl er van uitgaan dat alle films waarnaar zij linken, onrechtmatig openbaar gemaakt worden."

Marcel van Es, de eigenaar van Emule.nl zegt tegenover WebWereld: "Ik stond met mijn rug tegen de muur. Als hobbyist kan ik niet zoveel beginnen tegen A-Film. Zo’n juridische procedure kost handenvol geld en dat heb ik niet. Ze halen je op die manier financieel onderuit voor er een uitspraak is." Volgens hem zal dit ook niet de laatste rechtszaak zijn die een filmdistributeur zal aanspannen tegen dergelijke websites. " (…) het is dweilen met de kraan open." aldus van Es.

Volgens van Es is het slechts een kwestie van " (…) wachten op de volgende distributeur.". Een woordvoerder van A-Films zegt min of meer hetzelfde: "Ik verwacht inderdaad dat andere distributeurs ons voorbeeld zullen volgen." Volgens diezelfde woordvoerder moeten sites als Emule.nl zich zorgen gaan maken, aangezien A-Films het niet hierbij zal laten.