1 min

Tags in dit artikel

,

De site Emule.nl is de aantijgingen en dreigementen van de Stichting Brein zat, en heeft besloten haar website in het buitenland te laten registreren. De site wordt nu gehost in Australië, onder een nieuwe domeinnaam: Emulenl.com. Ook is de site officieël gezien van eigenaar veranderd. Het onderhoud e.d. wordt echter nog steeds door de oorspronkelijke eigenaar en een groep vrijwilligers gedaan. Er verandert voor hen dus eigenlijk bar weinig, op de nieuwe domeinnaam na.

Uit eerdere zaken is al gebleken dat Brein geen invloed heeft op buitenlandse sites, genoeg reden voor Marcel van Es (webmaster van de site) om optimistisch te zijn over de toekomst: "Laat Brein nu maar zien wat ze kunnen. Helemaal niets", zo luidde zijn korte maar krachtige verklaring.

Emule.nl is door zowel A-Films als Stichting Brein onder druk gezet om haar links naar illegaal materiaal te verwijderen. Daar is tijdelijk gehoor aan gegeven, totdat er nu een nieuwe oplossing voorhanden was. De links naar films die A-Films in ieder geval weg wilde staan inmiddels gewoon weer op de site.

Vooralsnog heeft noch A-Films, noch de Stichting Brein commentaar gegeven op deze nieuwe ontwikkelingen.

We bedanken DarkSkeleton voor het insturen van dit bericht!