Al lange tijd circuleerden de namen Xenon, XBOX 2, en XBOX next op het internet als de nieuwe namen voor Microsoft’s volgende console, maar een anonieme bron binnen Microsoft heeft volgens de website Engadget.com aan hun verklaard dat de nieuwe naam XBOX 360 zal zijn.

Volgens de interne bron is Microsoft al druk bezig met het verpakkingsmateriaal en andere onderdelen voor de console waar de nieuwe naam op prijkt. Het is overigens niet de eerste keer dat de naam XBOX 360 voorbijkomt. Een onderzoeksbedrijf hield al eerder een enquete over welke naam zij het beste vonden voor de nieuwe XBOX en in die enquete was ook al de naam XBOX 360 terug te vinden.

Inmiddels is de geruchtenstroom rond de nieuwe generatie consoles al op volle gang gekomen. Gehoopt werd dat Microsoft al op de Consumer Electronics Show in Las Vegas de nieuwe console al zou demonstreren, maar dat gebeurde niet.
Alle ogen werden daarna gericht op Game Developers Conference (GDC) in maart, maar Microsoft heeft al aangekondigd dat de opvolger van de XBOX pas op de E3 in mei zal worden gepresenteerd.

Er wordt inmiddels druk gediscussieerd over de hardware die in de nieuwe generatie consoles zal verwerkt worden. Terwijl Sony in zee is gegaan met NVIDIA zal de XBOX console voorzien worden van een grafische kaart van ATI.
Ook de cell-chip die de nieuwe Playstation zal aandrijven is onderwerp van gesprek.

Voorlopig zullen geïnteresseerden dus moeten wachten tot mei. Behalve Microsoft, wordt verwacht dat Sony haar nieuwe Playstation 3 en ook Nintendo haar nieuwe console genaamd Nintendo Revolution op de E3 zal showen.

Wij bedanken didom en Rye voor het insturen van deze tip!