2min

Tags in dit artikel

, , ,

Emerce heeft ontdekt dat de SNS bank binnenkort een nieuw betaalsysteem gaat introduceren dat werkt via het populaire chatprogramma MSN van Microsoft.
De bank heeft het nieuws inmiddels bevestigd, maar benadrukt dat het nieuwe betaalsysteem niet bedoeld is om te concurreren met het internetbetaalsysteem Ideal, van de ABN Amro bank, Rabobank en ING bank.

MSN & Microsoft & Geld = Bill Gates, moet de bank gedacht hebben, want het betaalsysteem heeft de naam Bill meegekregen. Zoals gezegd werkt Bill binnen het chatprogramma MSN messenger, waar momenteel 4,7 miljoen nederlanders gebruik van maken.

Met het systeem is het volgens de SNS bank mogelijk om net als bij de walliecard in webshops te betalen, maar zal het ook mogelijk worden om onderling geld naar elkaar over te maken.
Overigens hoeft de gebruiker geen rekeninghouder bij de SNS te zijn, maar alle transacties gaan wel via de systemen van de bank.

De keerzijde van de medaille is dan ook dat voor elke transactie betaald zal moeten worden aan de SNS bank. Dat geldt overigens alleen bij betalingen onderling en niet bij besteding in webshops. Het tarief wat de bank heft, ligt op 5% per transactie, met een maximum van 60 eurocent.
Gebruikers moeten uiteraard vooraf hun tegoed opwaarderen voordat er gebruik kan worden gemaakt van de diensten.

Volgens de SNS heeft dat ook voordelen voor de webshops, omdat die gegarandeerd hun geld vangen. Daarnaast kan er internetverkeer gegenereert worden via directe links vanuit MSN messenger. De SNS bank ziet als potentiële klanten onder andere Free Record Shop, Radio 538, Autoweek en een aantal landelijke kranten.

Binnenkort zal er een site voor Bill online komen, waarop alle zaken rond het systeem geregeld kunnen worden. Mensen die graag op de hoogte willen gehouden worden over de ontwikkelingen rond Bill, kunnen zich inschrijven op de site van de SNS Bank