Gisteren was er op deze site te lezen dat online winkel Amazon pre-orders aanneemt voor het langverwachte spel Duke Nukem Forever en dat het de releasedatum heeft gesteld op 2 december van dit jaar. Ontwikkelaar 3Drealms, dat momenteel werkt aan Duke Nukem Forever, heeft deze beweringen echter van de hand gewezen.

In een verklaring op haar website zegt 3Drealms:

Nee, je kunt het spel niet pre-orderen. Als je het spel in een online winkel ziet en er staat bij dat pre-orders worden geaccepteerd, dan zijn ze alleen maar uit op je geld. Vaak verzinnen dit soort winkels ook de releasedata. Er is echter geen releasedatum vastgesteld en we nemen ook geen pre-orders aan. Einde verhaal.

Als we wel pre-orders gaan aannemen krijgt iedereen het wel te horen. De releasedatum van dit spel komt er pas als het spel klaar is. Al het andere is speculatie. Er is geen datum. Wij weten geen datum. Als je een vriend hebt die zogenaamde inside informatie heeft, of er is een internetsite of winkel die claimen dat ze het wel weten, zij weten het ook niet. Ze verzinnen het. Er is geen datum. Punt.

In de laatste zin van de verklaring zeggen de ontwikkelaars dat ze weten dat het spel al een lange tijd in ontwikkeling is, maar voor de juiste informatie over het spel verwijst 3Drealms naar hun eigen forum.
Verder zijn ook alle screenshots en video’s van de site afgehaald. Volgens 3Drealms vertegenwoordigden de screenshots niet meer de status van de huidige game.