Er werd niet lang geleden groot alarm geslagen door de website online-oplichting.nl. Volgens de website zou Marktplaats.nl gebruikmaken van spyware. Echter ontkent de virtuele marktplaats het gebruik van spyware.

Volgens online-oplichting.nl is Cydoor de boosdoener. Deze dienstenleverancier is een van de grootste spyware verspreiders op het net. De webwinkel zou van deze spyware gebruik maken om zo achter het internetgedrag van hun klanten te kunnen komen. In het persbericht van online-oplichting.nl vragen ze zich af; "Internet zoals het bedoeld is – ook na de overname door Ebay is dat nog altijd de slogan van Marktplaats. Maar beginnen de invloeden van de Amerikaanse gigant zich af te tekenen?".

Marktplaats.nl laat in een eigen persbericht weten dat zij in het verleden wel eens met Cydoor hebben gewerkt. De samenwerking met het bedrijf is echter al in augustus 2005 beëindigd. Cydoor zorgde voor het verspreiden van banners, echter is daarbij contractueel vastgelegd dat Cydoor daarbij geen gebruik mocht maken van spyware.

"Als Cydoor voor het serveren van deze banners gebruik heeft gemaakt van spyware/adware, ligt de verantwoordelijkheid daarvoor volledig bij Cydoor.", zo laat Marktplaats weten.