1 min

Tags in dit artikel

, ,

Gamingpower.nl meldt dat Sony’s PlayStation 3 net als de Xbox 360 zal worden voorzien van een ‘Parental Lock’, oftwel een digitaal kinderslot.

Ouders kunnen dan op de console instellen welke games hun kinderen wel en niet mogen spelen. De instellingen worden gedaan aan de hand van de leeftijd ratingen die al sinds geruime tijd aan de meeste spellen worden meegegeven.
Spellen die boven de ingestelde leeftijdsgrens zijn geclassificeerd kunnen dan niet worden afgespeeld op de PS3.

De toevoeging van de parental lock lijkt een logisch gevolg van alle heisa rond de leeftijdscategoriën en het feit dat spellen volgens sommige instanties te laag geclassificeerd worden.

Recentelijk gebeurde dat nog bij het spel Grand Theft Auto: San Andreas. Het spel was eerst geclassificeerd als een spel waarin enkel geweld voorkwam, maar dankzij de inmiddels beruchte hot-coffee mod, bleek het spel ook sexscenes te bevatten. Onder zware druk van diverse organisaties en prominenten besloot Rockstar om het spel opnieuw uit te brengen met een hogere rating.

Al met al blijft het parental lock systeem dus wel afhankelijk van de rating die aan een spel wordt toegekend, maar het legt de verantwoordelijkheid en controle over wat kinderen spelen wel meer in de handen van de ouders.

We bedanken Nederbob voor het insturen van deze tip!