1 min

Tags in dit artikel

, ,

Mozilla en VMware worden gecombineerd om een superveilige browser te verwezelijken. Het gratis VMplayer en Firefox werken nu samen om de veiligste surfervaring mogelijk te maken.

VMware werkt zoals de meeste waarschijnlijk wel weten als een virtuele machine waarop je een operating system binnen een operating system kan draaien. Hierdoor wordt het originele systeem waar op gewerkt wordt afgezonderd van de browser. Zo kunnen virussen en ander gespuis niet in het ‘normale’ systeem doordringen en de boel ontmantelen of informatie doorspelen. De kracht van het ‘programma’ zit achter een volledige image van Ubuntu-linux en de Firefox browser. Het image bestand, dat Browser Appliance Virtual Machine heet, moet ingeladen worden in VMplayer. Hierdoor start je dus een frisse Ubuntu installatie. Als je het hele gebeuren afsluit worden alle ingevoerde gegevens vergeten, zoals wachtwoorden die onthouden worden en kunnen kwaadwillenden hier geen misbruik van maken.

Het enige nadeel wat hier aan kleeft is de grootte van het bestand. De image is ongeveer 260 mb groot, tegenover de 6 mb die de Firefox download kost. Ook is VMware een redelijk zwaar programma voor je computer, je moet immers 2 besturingsystemen tegelijk draaien.

We bedanken Ceme45 voor het insturen van deze tip.