1 min

Tags in dit artikel

, , ,

ABI Research voorspelt dat de gamesindustrie zal verdubbelen in 2011 van $32,6 miljoen in 2005 naar $65,9 miljoen, aldus het rapport van het research bedrijf.

Vooral het online gamen zal grote groei doormaken, namelijk 95 procent per jaar. De console, PC en handheld gamesindustrie zal een stuk langzamer groeien.

Het online spellen spelen via consoles zal volgens analisten sterk toenemen, de nieuwe generatie consoles die uitgerust zijn met netwerk en online game functies maken dit mogelijk. Daarbij komt ook de mogelijkheid dat er demo’s zijn te downloaden via deze netwerkverbinding, ook dit zal zorgen voor een ongekende groei.

Ondertussen is men druk bezig om een universele standaard vast te stellen voor games op de mobiele telefoon. Door deze ontwikkeling zal ook dit marktsegment zeker niet achterblijven op gamesgebied.

“Gamen is een grote amusementsindustrie geworden gelijkwaardig aan TV, films en muziek”, vertelt Michael Wolf, analist. “Daaraan gekoppelde activiteiten (zoals de game reclame), een markt met een waarde van $3 miljard in 2011, zorgen ervoor dat deze industrie volwassen wordt. De optie om ook muziek en andere media af te spelen op de consoles en handheld zal zorgen voor een groei voor de gehele entertainmentindustrie, wanneer de consumenten de gameplatformen gaan zien als entertainment platformen.”.