2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Sony heeft vandaag laten weten dat het de media en analisten zal toelaten op een jaarlijkse meeting die normaliter bedoeld is voor bedrijven die ontwikkelen voor Sony’s PlayStation platform. Velen vragen zich nu af of Sony morgen meer details bekend gaat maken over de nieuwe PlayStation 3 console.

De meeting staat gepland voor morgen en is normaal alleen toegankelijk voor licentiehouders van het bedrijf, pers en analisten zijn dan niet welkom.
Nu het bedrijf deze partijen toch welkom heet op de meeting, hopen analisten op een aankondiging van de releasedata en de prijs van de PlayStation 3 console.

"Over het algemeen gaan deze meetings over strategieën, bonus structuren en ontwikkel gerelateerde zaken. Dit soort dingen zijn voor ons analisten niet interessant, maar nu Sony de meeting voor alle partijen heeft opengesteld, vragen velen zich af of Sony met belangrijke zaken gaat komen," aldus analist Yuta Sakurai van Nomura Securities.

De PS3 is de laatste tijd onderwerp van menig gerucht en analisten denken dat Sony het apparaat nog voor de feestdagen van 2006 op de Amerikaanse en Japanse markt zal uitbrengen voor een bedrag van ongeveer 500 dollar. Er zouden tevens een stuk of tien games beschikbaar zijn bij de release.
Sony heeft tot nog toe echter weinig losgelaten over de console en ook over de meeting van morgen wilde het bedrijf niet veel zeggen.

Niet alle analisten denken overigens dat er morgen belangrijke details bekend worden. Zo zei één analist tegen persbureau Reuters dat Sony volgens hem geen details over de PS3 zou onthullen, omdat het bedrijf daarvoor een groter evenement voor zou houden. Daarnaast zou het bedrijf niet teveel bekend willen maken, om zo Nintendo geen voordeel te geven, want dat bedrijf maakt naar verwachting meer details over haar Revolution console op de E3 beurs in mei bekend.